Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü

MÜLKİYETİ KORUMA VE GÜVENLİK BÖLÜMÜ

Özel Güvenlik Programı

Özel Güvenlik ve Koruma programı, 2018-2019 öğretim yılında Malatya Turgut Özal Üniversitesi Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu’nda Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümüne bağlı olarak eğitime başlamıştır. Özel Güvenlik ve Koruma Ön lisans Programının amacı özel güvenlik personeli olarak çalışmak isteyenlerin akademik eğitim almak suretiyle bir özel güvenlik personelinin sahip olması gereken bilgileri kazanmış, uygulamak durumunda olduğu başlıca kanunları bilen, temel hak ve özgürlüklere saygılı elemanlar yetiştirmektir.

Bu programdan mezun olanlar, Özel Güvenlik ve Koruma ön lisans derecesine sahip, “Özel Güvenlik Görevlisi” unvanını alırlar. Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen dikey geçiş sınavından yeterli not almaları koşuluyla ilgili alanlarda lisans programlarına başvurabilirler.

Mezunların İstihdam Olanakları:

Özel Güvenlik ve Koruma programından mezun olanların alanlarında çalışma sahaları çok geniştir. Toplantı, konser, spor karşılaşması, sahne gösterileri ve benzeri etkinlikler, hava meydanı, gar, liman, terminal, üniversiteler, bakanlıklar gibi kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, bankalar gibi özel kişilere ait işletmelerdir müzeler vb. birçok alanda istihdam edilir.

Mezunlar kendi nam ve hesaplarına özel güvenlik şirketleri kurup işletebilecekleri gibi çeşitli özel güvenlik şirketlerinde de çalışabilir ve eğitmenlik yapabilirler. Mezunlar KPSS-B ile yapılan memur alımlarında, “güvenlik memuru kadrosu” tercihlerinde ön lisans mezunu şartı arandığından dolayı bu kurumların kapısı program mezunlarına açık bulunmaktadır. Bu programdan mezun olacak öğrenciler bölgedeki resmi veya özel kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi, kendi işyerlerini işletebilmektedirler.